Članki > Vpliv zdravja zaposlenih na uspešnost organizacije

Vpliv zdravja zaposlenih na uspešnost organizacije

Sam

Oxfordova raziskava iz leta 2011 je med drugim pokazala, kako varnost, zdravje in dobro počutje zaposlenih pomembno vplivajo na večjo uspešnost delovnih organizacij.

Oxfordova raziskava temelji na 21 študijah primerov v štirih različnih sektorjih – prehrambena industrija, strojništvo, zavarovalništvo in bančništvo in v šestih evropskih državah: Češki, Nemčiji, Avstriji, Franciji, Španiji in Švedski.

Rezultati raziskave so med drugim pokazali, da varnost, zdravje in dobro počutje zaposlenih prispevajo k večji uspešnosti delovne organizacije preko zmanjšanega števila bolniških odsotnosti in s tem povezanimi stroški. Prav tako pa vplivajo na večje delovno zadovoljstvo zaposlenih in manjšo fluktuacijo.

V nekaterih primerih (tam, kjer organizacije merijo vpliv na uspešnost) je bila povezava zelo očitna, saj so varnost, zdravje in dobro počutje zaposlenih vplivali na zmanjšano število bolniških odsotnosti, kar se je pokazalo kot 20 % zvišanje produktivnosti.

Študije primerov so prav tako pokazale, da imajo tudi dobre politike delovnih organizacij v zvezi z ravnovesjem med delom in zasebnim življenjem pozitiven vpliv na uspešnost. Takšna podjetja lažje pridobivajo nove zaposlene. Zaposleni so motivirani, da v delo vložijo veliko truda, saj se na tak način želijo »oddolžiti« organizaciji, ker jim omogoča fleksibilnost, ki je potrebna za ohranjanje ravnovesja med njihovim delom in zasebnim življenjem. V organizacijah, kjer imajo posluh za potrebe svojih zaposlenih, so le – ti tudi bolj zadovoljni s svojim delom kot v drugih organizacijah.

(Povzeto po poročilu Oxfordske raziskave za EUROFOUND; poročilo je dostopno na spletni strani http://www.eurofound.europa.eu/publications/htmlfiles/ef1120.htm).

 

Share:

Skupina IRI Ljubljana smo vaš partner v prizadevanjih za zdrave in zadovoljne zaposlene.

Copyright © 2021 Skupina IRI Ljubljana Varstvo osebnih podatkov Uporaba piškotkov O nas