Članki > Sta moje srce in ožilje zdrava ali ogrožena?

Sta moje srce in ožilje zdrava ali ogrožena?

Zdravstveni monitoringIzpolnite vprašalnik, s pomočjo katerega boste hitro ocenili stopnjo ogroženosti za bolezni srca in ožilja.

Vprašalnikk KNB
Če je skupno število točk 2 ali manj, je ogroženost za bolezni srca in ožilja zmerna. Svetujemo zdrav življenjski slog brez kajenja, zdravo prehrano, izogibanje pretiranemu pitju alkohola in redno, vsakodnevno telesno aktivnost.

Če je skupno število točk 3 ali več, je ogroženost za bolezni srca in ožilja velika. Svetujemo, da se oglasite v ambulanti svojega osebnega zdravnika, ki vas bo v nekaj mesecih povabil na preventivni pregled. Skupaj z vami bo ocenil dejansko ogroženost za bolezni srca in ožilja ter se skupaj z vami odločil za ukrepe, ki bodo ogroženost zmanjšali in preprečili bolezen.

Tabela telesne teže in višine

V prvem stolpcu poiščite vrednost za svojo telesno višino. Če vaša telesna teža presega vrednost zapisano v drugem stolpcu, si pri točki o telesni teži v zgornjem vprašalniku prištejte 1 točko.

Višina, teža

VIR:

  1. Presejalni vprašalnik za oceno koronarne ogroženosti. Pridobljeno s strani http://www.ambulanta-garmus.si/vprasalniki/koronarne_bolezni.pdf
Share:

Skupina IRI Ljubljana smo vaš partner v prizadevanjih za zdrave in zadovoljne zaposlene.

Copyright © 2021 Skupina IRI Ljubljana Varstvo osebnih podatkov Uporaba piškotkov O nas