Članki > Programi podpore zaposlenim vodijo do bolj zdravih in produktivnih zaposlenih

Programi podpore zaposlenim vodijo do bolj zdravih in produktivnih zaposlenih

Podporna ekipa
Raziskava Mourneau Shapell je pokazala, da Programi podpore zaposlenim vodijo do bolj zdravih in produktivnih zaposlenih ter da se morajo vodstveni kadri izobraževati o tem, kako se spopadati s problemi duševnega zdravja.

Raziskava podjetja Mourneau Shepella, ki je bila izvedena leta 2010 in v kateri je bilo udeleženih 53.224 zaposlenih, ki uporabljajo Program podpore zaposlenim (PPZ), je pokazala, da PPZ vpliva na izboljšano duševno zdravje zaposlenih in njihovo večjo produktivnost, zaradi česar pa pride tudi do zmanjšanja stroškov organizacije, ki nastajajo na račun zmanjšane produktivnosti.

Ljudje z duševnimi problemi se počutijo neprijetno, ti problemi pa imajo tudi močan vpliv na njihovo delo. Kljub temu pa vodstveni kadri nimajo potrebnih znanj in sposobnosti za upravljanje z zaposlenimi z duševnimi problemi, zato je nujno, da gredo skozi izobraževanje in usposabljanje iz tega področja.

Rezultati raziskave so pokazali, da se je 44 % udeležencev že soočalo z duševnimi problemi, le 26 % udeležencev pa je menilo, da je njihov nadrejeni takrat učinkovito obravnaval njihov problem.

Prav tako je raziskava pokazala, da so zaposleni svoje duševno zdravje ocenili za 15 % višje potem, ko so prejeli podporo PPZ-ja. Po uvedbi PPZ-ja so se stroški povezani z zmanjšano produktivnostjo zaposlenih zmanjšali za 34 %. Pred uvedbo PPZ-ja, sta zmanjšana produktivnost in absentizem organizacije stala skoraj 20.000 dolarjev na zaposlenega na leto.

V okviru PPZ-ja so zaposlenim na voljo številne podporne storitve, ki jim pomagajo pri soočanju z duševnimi problemi in njihovem razreševanju.

(Povzeto po članku Jerryja Amernica; članek je dostopen na spletni strani http://www.newswire.ca/en/releases/archive/June2011/21/c7804.html)

Share:

Skupina IRI Ljubljana smo vaš partner v prizadevanjih za zdrave in zadovoljne zaposlene.

Copyright © 2021 Skupina IRI Ljubljana Varstvo osebnih podatkov Uporaba piškotkov O nas