Članki > Konflikti med zaposlenimi zmanjšujejo produktivnost

Konflikti med zaposlenimi zmanjšujejo produktivnost

Stres - mobingRaziskava Accountemps je pokazala, da v povprečju 18 % svojega delovnega časa managerji namenijo reševanju konfliktov med zaposlenimi, kar preračunano znese skoraj en dan v tednu.

V marcu 2011 so v kadrovsko-računovodskem podjetju Accountemps izvedli raziskavo, v kateri je sodelovalo 1000 managerjev. Rezultati so pokazali, da v povprečju 18 odstotkov svojega delovnega časa managerji namenijo reševanju konfliktov med zaposlenimi. Če preračunamo, to nanese skoraj en dan v tednu!

Veliko podjetij se  z recesijo spopada na tak način, da zaposlenim zamrznejo plače, kar povzroča dodatna trenja med zaposlenimi, ki se  počutijo necenjene in opeharjene. Managerji pogosto raje zamižijo na eno oko in upajo, da bodo konflikti izginili kar sami od sebe, vendar pa običajno to celotno situacijo le še poslabša. 

Številni vodilni managerji se zavedajo pomembnosti treninga. Andy Decker iz podjetja Robert Hall International tako meni, da je denar za trening vedno dobra investicija za podjetje pa tudi pomemben del razvoja zaposlenih.  V njegovem podjetju imajo zaposleni na voljo  8000 internetnih tečajev, ki vključujejo treninge o vodenju, komunikaciji, reševanju konfliktov in podobno. Če znajo zaposleni določene probleme rešiti sami, potem manager ne rabi posredovati v konfliktih med zaposlenimi, vedno ko se –le-ti pojavijo.

Med reševanjem konfliktov managerji velikokrat ugotovijo, da so v ozadju resnejše težave. Na primer zaposleni lahko ima težave z obvladovanjem jeze, se ravnokar ločuje, ima težave s prekomernim pitjem in podobno. Čeprav je pomembno, da so managerji empatični pa vseeno niso psihologi. Če ima podjetje Program podpore zaposlenim (PPZ/EAP), potem lahko managerji zaposlene z resnejšimi težavami napotijo k svetovalcu PPZ, ki bo zaposlenemu nudil ustrezno strokovno pomoč.

(Povzeto po članku Laure Reines za AJC Jobs; članek je dostopen na spletni strani http://www.ajc.com/jobs/staff-conflicts-often-challenge-910955.html)

Share:

Skupina IRI Ljubljana smo vaš partner v prizadevanjih za zdrave in zadovoljne zaposlene.

Copyright © 2021 Skupina IRI Ljubljana Varstvo osebnih podatkov Uporaba piškotkov O nas