DrogeIzpolnite vprašalnik o uporabi drog, s pomočjo katerega boste hitro ocenili, ali imate morda na tem področju težave.

Spodnja vprašanja se nanašajo na vašo morebitno uporabo drog (vprašanja ne zajemajo uporabo alkohola in tobaka) v zadnjih 12 mesecih. Pazljivo preberite vprašanja in na vsako odgovorite z DA ali NE.
Izraz uporaba drog zajema prekomerno uporabo predpisanih zdravil ali kakršnokoli nemedicinsko uporabo prepovedanih drog, kot so konoplja (npr. marihuana, hašiš), pomirjevala (npr. Valij), barbiturati, stimulansi (npr. kokain, amfetamini), halucinogeni (npr. LSD, čudežne gobice) ali narkotiki (npr. heroin, metadon).

Vprašalnik droge


Vsak odgovor »DA« prejme 1 točko, odgovor »NE« pa 0 točk. Izjema je tretje vprašanje, ki se točkuje obratno, kar pomeni, da 1 točko prejme odgovor »NE«, odgovor »DA« pa 0 točk. Seštejte vse točke in v spodnji tabeli preverite, kaj pomeni rezultat.

Vprašalnik droge

VIR:

  1. Drug use questionnaire (DAST-10). Pridobljeno s strani http://smchealth.org/sites/default/files/docs/1309587937DRUGUSEQUESTIONNAIRE.pdf